KARNEM NASIL?


Menü:

Karnem Nasıl 4.0a Test

Yardım

Karnem_Nasıl_Hakkında

Beni Oku Belgesi

Karnem Nasıl İndir


FreeSoft.Com

Karnem Nasıl Web

 

Karnem Nasıl Yardım

Program Kullanımı

Not: Karne sonucu sayfasında ikonlarının üzerine gelerek o bölümün bilgisini alabilirsiniz.

    "Karnem Nasıl > Bilgi Girişi" sayfası karşınıza gelince ilk olarak kişisel bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız. Bu bilgiler yalnızca sizin tarafınızda görülecek ve ben ya da herhangi 2. şahıs tarafından görülemeyecek. Bu bilgilerin girilmesinin sebebi biraz da olsa karnenin gerçek görüntüsünü oluşturmak. "İl/İlçe" bölümüne okulunuzun bulunduğu il ve ilçeyi girmelisiniz.

    Ders bilgileri bölümünde "Not" bölümüne ilgili dersten dönem sonunda gelebilecek notu, "Haftalık Ders Saati" bölümüne yine ilgili dersin haftada görülme sayısını yazmalısınız.

    Görmediğiniz derslerde, "Not" ve "Haftalık Ders Saati" bölümlerini "0 (sıfır)" bırakmalısınız. Bu takdirde bu derslerin katsayısı sıfır olarak kabul edilecektir.

    Okulunuzda mevcut olup burada listelenmemiş dersleriniz için "0 (sıfır)" değeri bulunan derslerden birini o ders olarak kabul edebilirsiniz. Örneğin, "X" dersini okulda görüyorsanız, burada olmadığından kullanmadığınız "Y" derslerinden birini "X" dersi olarak farz edebilirsiniz.

    Bu işlemlerden sonra sayfanın en altında yer alan "Hesapla" butonuna basıp notlarınızın hesaplamasını bekleyin. Sayfadaki tüm bilgileri aynı anda silmek için "Sıfırla" butonunu kullanın.

    İşlemlerinizde hata yapmışsanız JavaScript sayesinde hatanız bulunacak ve yapmanız gereken işlem bildirilip hatanın yapıldığı satıra gidilecektir. Bu sayede hatanın kaynağı karışıklığa sebep olmadan anlaşılabilecek. Bu hatalardan bazıları ders notunuza "5"ten fazla ya da "0"dan az not girmek, görmediğiniz derslere "0 (sıfır)" koymamak ya da gördüğünüz derslere hiçbir not girmemek sayılabilir.

"Karnem Nasıl > Karne" sayfasındaki bazı alanların açıklamaları:

Haf. Ders saati: Dersi haftada görme sayınız. Burada göreceğiniz "0000000" sayısı o dersin karnenizde yer almadığını belirtmek içindir.

I. Dönem Notu: Eğer ders yılı/dönemi bölümünde "1" yazıyorsa, notlarınız bu bölüme yazılacaktır.

II. Dönem Notu: Eğer ders yılı/dönemi bölümünde "2" yazıyorsa, notlarınız bu bölüme yazılacaktır.

Yıl Sonu Notu: Karnede herhangi bir döneme ait olan notlar aynen buraya geçirilir. Bu, iki dönem de aynı anda yazılırsa (belki ileriki sürümlerde) ortalaması olarak notlarınızı ekleyecektir.

Ağırlıklı Yıl Sonu Notu: Kredinin diğer adı. Notların haftalık ders saati ile çarpılıp aktarıldığı alandır.

Toplam: Bu satırın ilk sütununda haftada görülen toplam ders saati ve ikinci sütununda ağırlıklı yıl sonu notlarının toplamı yer alır.

Üst belge yeti bilgisi: Bir belge alan öğrencinin üzerindeki belgeyi alabilmek için sahip olması gereken krediye yakınlık bilgisini yazar. Dönem sonunda takdir alacağı belirlenen öğrenciler için bir bilgi yazılmaz. Sınıfta kalacak olanlar için kırmızı bilgi yer alır. Bu öğrenciler için de burada, sınıfı geçebilmeleri için gereken kredi ve "Sınıf Geçme Yönetmeliği" linki yazılır.

İstatistikler: Bu bölümde;

  • Alınabilecek en fazla kredi ve not,

  • Takdir alabilmek için gereken kredi ve not,

  • Teşekkür alabilmek için gereken kredi ve not,

  • Sayfaya ulaşabildiğiniz için aldığınız davranış notu yer almaktadır.

Açıklamalar: Bu bölüm sizin dönem sonundaki karne özetiniz ve durum raporunuzu içerir. Sınıfta kalanlar için bu bilgi yine kırmızıdır.

 


Volkan Gezer

volkangezer@gmail.com

MSN: <volkangezer@e-kolay.net>

www.freesoft.arsivi.com

wakeup.freehostia.com